Wat is Omnisphere?

0
2881

De Omnisphere is een veelzijdige power synthesizer met een kern bibliotheek van meer dan 40 Gigabyte.  Het is een vorm van software die wordt gebruikt door allerlei artiesten. De bibliotheek bestaat uit patches, sound sources en multis. De motor van Omnisphere is gebaseerd op STEAM, wat één van de nieuwste technieken van Spectrasonics is. Spectrasonics is een ontzettend innovatief bedrijf wat is gespecialiseerd is in gesampelde geluidsbibliotheken en één van de leidende muziek softwareontwikkelaars. De Spectrasonics technologieën zijn state of the art, en erg gewild in de geluidswereld. Deze technologieën worden door allerlei artiesten gebruikt, en geven jou toegang tot de meest uitgebreide geluiden. Zo kan iedereen vanuit zijn eigen huis of studio de mooiste muziek ontwikkelen.

Voor wie is Omnisphere?

De Omnisphere heeft een ontzettend grote geluidsbibliotheek met ontzettend veel geluiden in allerlei categorieën en genres, wel meer dan 14.000. De meer klassieke geluiden die Spectrasonics al eerder heeft ontwikkeld zitten ertussen, maar ook nieuw ontwikkelde geluiden staan op de Omnisphere. Deze enorme geluidsbibliotheek die je kan bewerken en gebruiken voor het ontwikkelen van muziek, is ideaal voor iedere muzikant die digitaal muziek maakt. Ook als je filmmaker of content ontwikkelaar bent is de Omnisphere handig voor filmgeluiden en muziek. Als studio artiest is de software ook handig voor het verrijken van de muzikale partijen en geluiden van je tracks.  

Welke Omnisphere is de beste aankoop?

Bij het aankopen van de software zijn er een aantal afwegingen die je kan maken. Allereerst is er het verschil tussen de Omnisphere powersynth versie 1 en versie 2. De nieuwste versie; versie 2 is het meeste aan te raden omdat die het meest up to date is, en ook de bibliotheek van versie 1 bevat en veel meer toevoegingen heeft. Wat ook uniek is aan versie 2 is dat de technologie weer meer is verbeterd, waardoor de kwaliteit van het geluid nog beter is en er nog meer mogelijkheden zijn om deze geluiden te bewerken. Als je al versie 1 hebt, kan je tegen een lager tarief een upgrade kopen. Als je voor versie 2 gaat kan je kiezen tussen een download en een box. De download ontvang je online zodat je hem direct kan installeren op je laptop of computer. De box wordt naar je opgestuurd, daar zit een usb in waarmee je de Omnisphere kan installeren op je laptop of computer.

Waar koop ik Omnisphere?

De innovatieve software kan je zowel online als in specifieke winkels aankopen. Aan te raden is om hem wel bij een Nederlandse webwinkel aan te schaffen, aangezien je anders er behoorlijk veel verzendkosten nog overheen betaald. Een ideale webshop die dit product levert is I4studio. Zij helpen je bij het installeren, geven je 2 jaar garantie en hebben ook nog is een snelle levertijd echt heel fijn is dat. De software kan zowel op de Mac als op een Windows computer worden geïnstalleerd zolang de Mac-versie OS.X.13 of hoger is en de Windows versie 7 of hoger is. De installatie is vrij gemakkelijk, en als dat is gebeurd kan je je bibliotheek overal mee naartoe nemen wat ontzettend handig is.