Besparen op de maandelijkse telefoonkosten: hoe doe je het?

0
643

De maandelijkse telefoonkosten beginnen voor veel mensen nu toch echt te hoog worden en daarom vragen veel mensen zich af of er manieren zijn om deze telefoonkosten naar beneden te drukken. Je kunt via verschillende manieren geld besparen op de maandelijkse telefoonkosten, echter moet je hiervoor wel wat creatiever zijn. In dit artikel lees je hoe je op verschillende creatieve manieren geld kunt besparen.

Kies een goedkopere telefoon

De telefoon kost veelal meer geld dan internet en bellen, daarom begint besparen bij het kiezen van een goedkopere telefoon. Erg populair zijn de telefoons van Chinese makelaardij. Deze telefoon kunnen in veel gevallen zowat even veel als de bekende merken, alleen hebben deze mobieltjes een stuk minder naamsbekendheid waardoor ze voor een stuk minder geld worden aangeboden.

Een andere optie is om een refurbished telefoon aan te schaffen. Deze telefoons zijn tweedehands maar wel compleet nagekeken waardoor je verzekerd bent van een goede telefoon, dit tegen een aanzienlijk lager bedrag per maand.

De laatste optie is door een ouder model te kopen. Wanneer je één oudere versie koopt dan die nieuwste versie van een merk kun je al gauw honderden euro’s besparen. Merken zoals Apple en Samsung vragen vaak een stuk minder geld voor hun Gsm’s wanneer er een nieuwere versie van de telefoon op de markt is. Hierdoor kun je nog steeds een goede, nieuwe telefoon kopen maar dit tegen een lage prijs.

Kies voor prepaid

De kosten van mobiel internet en bellen dalen, echter valt er nog steeds winst te behalen op deze diensten. Kleinverbruikers kunnen kiezen voor prepaid sim only. Hierbij betaal je enkel voor wat je verbruikt. Mensen die minder dan 10 euro per maand verbruiken aan internet en bellen zijn vaak goedkoper uit met een prepaid sim only dan een volledig abonnement.