3 tips om geld te besparen op telefoonkosten

0
628

We kunnen er niet meer omheen, de telefoons die worden uitgebracht door grote merken zoals Apple en Samsung worden steeds duurder. Op het moment betaal je voor het nieuwste model van de telefoonmerken zowat 1000 euro of soms zelfs meer. Deze prijzen zijn voor veel mensen dan ook niet meer te betalen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om geld te besparen op deze maandelijkse telefoon kosten. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Besparen op de telefoon zelf

De hoogste kosten van menig abonnement zijn die van de telefoon zelf. Zoals in het intro al verteld is kosten veel telefoons al tegen de 1000 euro en dit merk je terug in de maandelijkse afloskosten in het abonnement. Een simpele oplossing is dan ook om een goedkopere telefoon uit te kiezen. Dit kan door voor een ‘refurbished’ telefoon te kiezen. Dit is een tweedehands telefoon, volledig gecontroleerd door de telefoon winkel. Hierdoor koop je een goede telefoon tegen een lagere prijs en dit merk je in de maandelijkse kosten. Ook kun je simpelweg een ouder model van de grote merken kiezen. Wanneer een model niet meer het nieuwste model is, gaan de kosten van de telefoon drastisch omlaag.

Kies voor prepaid

Prepaid is een tijdje minder populair geweest, dit had te maken met de nieuwe abonnementen die opkwamen. Nu veel mensen inzien dat deze abonnementen peperduur zijn zoeken mensen toch een alternatief. Een van deze alternatieven is de prepaid simkaart. Voor mensen die weinig verbruiken qua belminuten en MB’s is een prepaid simkaart vaak de goedkoopste keuze. Ook betaal je alleen voor wat je verbruikt.

Bel via Whatsapp of Skype wanneer er wifi in de buurt is

Bellen kan gratis zijn wanneer je gebruik kan maken van een wifi-verbinding in de buurt. Hiermee voorkom je dat je over een bepaald aantal belminuten heengaat en voorkom je dus extra kosten. Ook heeft zowat iedereen Whatsapp of Skype waardoor dit heel toegankelijk is.