Home Blog

Hoe koop je een telefoon tegen de beste prijs?

0

Bijna 80% van de Nederlanders heeft dit jaar een smartphone. Veel mensen kunnen tegenwoordig ook niet meer of nauwelijks zonder hun mobiele telefoon, ze gebruiken het voor bankzaken, om te mailen, te bellen enzovoort. Maar telefoons zijn over het algemeen vrij prijzig, dus je wilt een telefoon kopen tegen de beste prijs. Maar hoe koop je nou een smartphone tegen de beste prijs? Dit artikel legt je precies uit hou je dat kunt doen.

Kortingsacties

Een makkelijke manier van onder de adviesprijs een telefoon kopen is natuurlijk door middel van een kortingsactie. Echter is het vaak niet zo makkelijk om in te schatten wanneer er een bepaalde telefoon in de aanbieding is. Het beste wat je kunt doen wanneer je een telefoon in de aanbieding wilt kopen is je inschrijven voor verschillende nieuwsbrieven van verschillende winkels. Zo word je op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe aanbiedingen zijn, ook kun je verschillende reclame boekjes wekelijks even door kijken om te kijken wat er in de aanbieding is. Je kunt natuurlijk ook altijd even langs gaan bij verschillende elektronicawinkels.

Vergelijken

Een andere goede manier om tegen de beste prijs een telefoon te kopen is door verschillende telefoons te vergelijken. Door telefoons te vergelijken krijg je in een overzicht te zien welke telefoons je waar kunt kopen tegen welke prijs. Je kunt op verschillende websites aanvinken welk merk je zoek of aan welke eisen jouw telefoon moet voldoen, zodra je dat hebt gedaan krijg je alle telefoons die voldoen aan jouw criteria. Vaak kun je op dit soort sites ook meteen de verschillende acties vinden van verschillende webshops of winkels.

Hopelijk heb je door middel van dit artikel de perfecte telefoon kunnen vinden tegen de beste prijs.

3 tips om geld te besparen op telefoonkosten

0

We kunnen er niet meer omheen, de telefoons die worden uitgebracht door grote merken zoals Apple en Samsung worden steeds duurder. Op het moment betaal je voor het nieuwste model van de telefoonmerken zowat 1000 euro of soms zelfs meer. Deze prijzen zijn voor veel mensen dan ook niet meer te betalen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om geld te besparen op deze maandelijkse telefoon kosten. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Besparen op de telefoon zelf

De hoogste kosten van menig abonnement zijn die van de telefoon zelf. Zoals in het intro al verteld is kosten veel telefoons al tegen de 1000 euro en dit merk je terug in de maandelijkse afloskosten in het abonnement. Een simpele oplossing is dan ook om een goedkopere telefoon uit te kiezen. Dit kan door voor een ‘refurbished’ telefoon te kiezen. Dit is een tweedehands telefoon, volledig gecontroleerd door de telefoon winkel. Hierdoor koop je een goede telefoon tegen een lagere prijs en dit merk je in de maandelijkse kosten. Ook kun je simpelweg een ouder model van de grote merken kiezen. Wanneer een model niet meer het nieuwste model is, gaan de kosten van de telefoon drastisch omlaag.

Kies voor prepaid

Prepaid is een tijdje minder populair geweest, dit had te maken met de nieuwe abonnementen die opkwamen. Nu veel mensen inzien dat deze abonnementen peperduur zijn zoeken mensen toch een alternatief. Een van deze alternatieven is de prepaid simkaart. Voor mensen die weinig verbruiken qua belminuten en MB’s is een prepaid simkaart vaak de goedkoopste keuze. Ook betaal je alleen voor wat je verbruikt.

Bel via Whatsapp of Skype wanneer er wifi in de buurt is

Bellen kan gratis zijn wanneer je gebruik kan maken van een wifi-verbinding in de buurt. Hiermee voorkom je dat je over een bepaald aantal belminuten heengaat en voorkom je dus extra kosten. Ook heeft zowat iedereen Whatsapp of Skype waardoor dit heel toegankelijk is.

Besparen op de maandelijkse telefoonkosten: hoe doe je het?

0

De maandelijkse telefoonkosten beginnen voor veel mensen nu toch echt te hoog worden en daarom vragen veel mensen zich af of er manieren zijn om deze telefoonkosten naar beneden te drukken. Je kunt via verschillende manieren geld besparen op de maandelijkse telefoonkosten, echter moet je hiervoor wel wat creatiever zijn. In dit artikel lees je hoe je op verschillende creatieve manieren geld kunt besparen.

Kies een goedkopere telefoon

De telefoon kost veelal meer geld dan internet en bellen, daarom begint besparen bij het kiezen van een goedkopere telefoon. Erg populair zijn de telefoons van Chinese makelaardij. Deze telefoon kunnen in veel gevallen zowat even veel als de bekende merken, alleen hebben deze mobieltjes een stuk minder naamsbekendheid waardoor ze voor een stuk minder geld worden aangeboden.

Een andere optie is om een refurbished telefoon aan te schaffen. Deze telefoons zijn tweedehands maar wel compleet nagekeken waardoor je verzekerd bent van een goede telefoon, dit tegen een aanzienlijk lager bedrag per maand.

De laatste optie is door een ouder model te kopen. Wanneer je één oudere versie koopt dan die nieuwste versie van een merk kun je al gauw honderden euro’s besparen. Merken zoals Apple en Samsung vragen vaak een stuk minder geld voor hun Gsm’s wanneer er een nieuwere versie van de telefoon op de markt is. Hierdoor kun je nog steeds een goede, nieuwe telefoon kopen maar dit tegen een lage prijs.

Kies voor prepaid

De kosten van mobiel internet en bellen dalen, echter valt er nog steeds winst te behalen op deze diensten. Kleinverbruikers kunnen kiezen voor prepaid sim only. Hierbij betaal je enkel voor wat je verbruikt. Mensen die minder dan 10 euro per maand verbruiken aan internet en bellen zijn vaak goedkoper uit met een prepaid sim only dan een volledig abonnement.